Taxaties

Er zijn verschillende redenen om uw woning te laten taxeren. Om bijvoorbeeld een hypotheek aan te gaan heeft u vaak een taxatierapport nodig. Of wellicht wilt u de waarde van de woning weten in verband met verkoop, scheiding of erfenis.

Twijfelt u aan de taxatie die de gemeente heeft laten uitvoeren voor het vaststellen van de onroerend zaakbelasting, de zogenaamde WOZ-waarde, dan kunnen wij een contra-taxatie uitvoeren. Op basis van onze taxatie kunt u besluiten bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde zoals de gemeente deze heeft vastgesteld.

Bij het taxeren van een woning komt veel kijken. De waarde van de woning wordt door een groot aantal factoren bepaald, zoals de actuele marksituatie, de bouwkundige constructie, de staat van onderhouden, het materiaalgebruik, de indeling, voorzieningen, vloer- en grondoppervlak, de ligging en directe omgeving, het bestemmingsplan en de eventuele aanwezigheid van bodemverontreiniging of asbest.

Ook het doel van de taxatie is van invloed op het vaststellen van de waarde.

Wij voldoen aan strenge opleidings- bijscholings en ervaringseisen. U kunt altijd rekenen op ons deskundig advies. De taxatiewaarde en andere voor u belangrijke informatie leggen wij voor u vast in een duidelijk en leesbaar taxatierapport.

U krijgt hiermee een document in handen dat is opgesteld door een gecertificeerd register makelaar/taxateur. Als u voor ons kiest, kiest u dus voor optimale kwaliteit en zekerheid.